VoIP телефония

24.08.2010 § Вашият коментар

Въведение в VoIP мрежа, как интернет телефонията работи, как да се направи интернет телефонни разговори, както и това, което всъщност е глас през интернет протокол.
VoIP е просто предаване на гласовия трафик по мрежите IP. VoIP е съвкупност от технологии, в която IP мрежи се използват за гласови приложения и трафик, например IP телефония, гласов чат и телеконферентна връзка.
VoIP дава решение на почти всеки слой на мрежата IP. Интернет протокол (IP) е разработен и предназначен за пренос на данни. Успехът на мрежата е довело до привеждане в съответствия с гласови мрежи. Телефония през IP е бързо разрастваща се технологияа за гласова комуникация. Много хора все още искат да знаят, как работи тя.
Разходите за VoIP телефония (телефon през интернет) са в пъти по-малки в сравнение с обикновения стационарен телефон и поради тази причина е по-привлекателна за потребителите. Също така, VoIP телефония е значително по-евтина и от мобилните телефони.
Доста вързо броят на доставчиците на VoIP телефония се увеличава, а от това следва че тя дава повече възможности и абонаментни планове. Услугата VoIP е на разположение както за жилищни, така и за търговски цели, които варират от експлоатация PC-към-PC и PC-към-телефон и телефон към телефон. По-долу са най-честите и основни характеристики на VoIP.
Глас върху IP – Характеристики
Основната характеристика на VoIP е, че клиентите могат да направят обаждане към всяка точка по света, само трябва да имате високоскоростен интернет задължително. Клиентите могат да вземат своите IP телефони с тях както на национални пътувания, така и на международните пътувания. Сред останалите характеристики на VoIP са  телефони, които са със софтуерно приложение, което натоварва компютъра и се използва за извършване на телефонни обаждания. Интерфейсът на тези softphones е подобен на телефона.
Други услуги, които предлага VoIP телефонията са че дава достъп и възможности за изчакване на повикването, абонаментни номера, прехвърляне на повикване, набиране и повторно набиране и още друго функции. Има някои допълнителни функции, като филтриране, препращане на повикване или изпращане на покана за гласова поща, но доставчиците на услуги може да начисляват допълнителни такси за тези услуги. Някои VoIP доставчици позволяват на клиентите си да проверяват гласовата си поща или прикрепени съобщения на електронна поща чрез свързване към интернет.
Съоръженията и елементите на системата за VoIP телефон, които са предоставени от доставчиците на VoIP и телефонни оператори като цяло се различават помежду си. Потребителите трябва да са наясно с плюсовете и минусите на услугата VoIP, преди да се абонирате. Също така, клиентът трябва да провери наличието на 24/7 поддръжка, която може да бъде от полза както на не чак толкова запознатите с технологиите потребители, така и с по-запознатите. Да се провери дали тази поддръжка би била полезна както за софтуерни решения и проблеми, така и за хардуерни.
Големите имена в сферата на IP телефония
Най-основните и известни имена в IP телефонията са Skype и Vonage и всички кредити за развитието на VoIP телефона отиват в Skype и Vonage. Има голям брой други доставчици за телекомуникационната индустрия, които са насърчавани от „IP телефония“. Както и на Cisco Systems и Avaya са две от предишни имена в технологията VoIP телефон системата. Те проправиха пътя за развитието на технологията VoIP. Все повече и повече домашни потребители използват услугата VoIP, също така и корпоративни клиенти са интегрирани в IP телефонните технологии и повишаването на IP мрежите в подкрепа на технологията VoIP. Този преход е подобен на преминаване от мейнфрейм компютри на персонални компютри за няколко години.
Как израства технологията VoIP телефония
Глас по интернет протокол (IP) се нарича интернет телефония и тя е технологията на бъдещето. С тази технология може да се направят доста евтини разговори до цял свят. VoIP използва високоскоростен интернет за маршрутизация на телефонните разговори, ето защо смяната на доставчика и оптиката могат значително да променят работата на VoIP телефона ви.
Чрез този процес, клиентът може да получи по-висока ефективност и качество на обслужването, и така да има ниски разходи. Един от големите и интересни аспекти на технологията VoIP е, че не е основна задължителна инфраструктура.
Инфраструктурата VoIP включва високоскоростна интернет връзка, редовена телефонна линия и VoIP софтуер и хардуер. Някои от реномирани фирми на бизнес телефон през интернет бизнес са Vonage и Skype. Тези двете компании са доказали услугите си от много време насам и постоянно ги подобряват.

Tagged: , , ,

Вашият коментар

What’s this?

You are currently reading VoIP телефония at Блогът на NetIP.

meta